1. Birth And Death Of The Pillars Of Creation

Lassú gitártéma, majd egy torzítás közbelép, a dobok megszólalnak. Tökéletes felvezetés. Belép egy lágy, akusztikus tempó, a dobok és a torzított gitár elhallgatnak, majd a harmadik perc felénél visszatérnek. Mindez egy sompolygós, kicsit akadozónak tűnő sebességgel. Egy percre rá Haughm belekezd a filozofálás legsötétebb fonalainak szövésébe. Lágy basszus-dob kombó lép a képbe, majd újra vokál, s mögötte kellemes visszhangot imitál Andreson. Máris 8 percnél járunk, de a hangulat már magával ragad. Szabadulni aligha lehet, ha figyel az ember. Egy zuhanás, sikoly, s megszólal a tipikus Agalloch-os gitárhang lassú, mégis intenzív dallamot dúdolva. A 10. percet is túlléptük, már utazunk, tagadhatatlan.

2. (Serpens Caput)

Ezzel kezdetét veszi a második dal, elkísérve minket, el, távol. Az otthon már nem jelent semmit, beléptünk az űrbe, s Larochette pengetései oly melódiát suttognak, amely elfeledtet mindent, mi volt. Csak a most létezik már, a sötétség vesz körül, repülünk - céltalanul.

3. The Astral Dialogue

De mi ez? Egy riff csap le a semmiből, követi egy sátáni hörgés, kezdetét vette az elkerülhetetlen. Hullámzik le-fel, körbezárja a hörgés, belül a basszus és a dobok adják az alapot, a gitár pedig díszíti a témát - majd csak díszítés s újra belép az ütem. Mi így száguldunk, lassulunk, majd száguldunk újra. Agresszívan, széttépve a teret magunk előtt. Majd leállunk.

4. Dark Matter Gods

Újabb ritmus indul, mély, még sötétebb. Mi ez itt előttünk? Hol vagyunk? Hogy kezdődött mindez? <- Elsöpörve a gondolatot kettévágva hasítjuk tovább a teret. De újra visszajön, sötétség, káosz... Elkerülhetetlen a végzet, szembe kell nézni vele. viszont még pumpál az ütem, fel, fel meg nem állva, hasítunk a végtelenbe. És milyen szép. Gyönyörű, mégis gonosz és vad.

„Worlds are lost in my path”

Száguld, őrjöng, tombol s visszalassul. Majd a dallam keresztülvág mindent, megáll az idő, nincs tér, nincs semmi, csak a hang.

„Dark Matter Gods"

Egy pontból robbant ki az egész - s hirtelen visszaesik oda. 

5. Celestial Effigy

Egy ponttá lett az egész, de körülötte vibrálás kezdődik. Kívülről szemléljük. Milyen hatalmas a feketeség, irdatlan, elképesztő. Egy apró pont, s megannyi mindenhol, körülvesz minket. Tündökölnek, némán, csak a sötétség veszi körül őket.

„Teach me your mood, O patient stars Who climb each night, the ancient sky,
leaving on space no shade, no scars, no trace of age, no fear to die.” -- R.W. Emerson

Nincs ehhez fogható. De hogy létezhet mindez? Mi ez egyáltalán?

„An effigy; a gift from another kind"

És újból robbanás.

6. Cor Serpentis (The Sphere)

Elnémult minden - de egyben elkezdődött az egész előröl. A pont tágulni kezdett, milyen szép, s egyre csak növekszik... Emberek, állatok, fák, virágok, korszakok, háborúk, halál, háborúk, élet, gyilkolás, harag, öröm, szánalom, düh, s csak forog, forog, meg nem áll soha. 

7. Vales Beyond Dimension

De miért van mindez? Távolodunk újból de ez most más. Okok bontakoznak ki a feketeségből. 

„I have arrived at the corridor of infinity..."

Egy pont a számtalan közt.
.
.
.
Szorgoskodunk a sötétben, s meghalunk - ennyi? Oda s vissza megyünk, megjárjuk a mély barlangokat majd hegycsúcsokat mászunk. Közben körülöttünk meghalnak régiek, születnek újak. Mindezt egyetlen apró ponton, mit végtelen sötétség ural. --- Értelmet nyernek a dolgok?

„I have peeled away layers of my humanity
No longer a being, the core of entity
For each layer reveals the key to the gates of the multiverse”

8. Plateau Of The Ages

Több van itt, mint hogy felfogható legyen. Igaz, halandóságra vagyunk ítélve, de van időnk. Időnk egy helyen, a semmi közepén. Időnk a létezésre. De mit tegyünk e kevés mégis tengernyi idővel? Élvezni kéne, de azt nem lehet a halálunk napjáig állandóan. Azonban van járható út : mint ahogy a sötétséget az apró pontok teszik valamivé, úgy az életünket az apró örömök teszik valódivá, valami igazzá s egésszé. Fény - sötétség, jó - rossz...egy dolog teszi széppé két 'egy' világát:

9. (Serpens Cauda)

Harmónia.

 

__________________________________________________________
Képeim: http://imgur.com/a/TQAy6#5

__________________________________________________________

Kedvenc: Dark Matter Gods

A bejegyzés trackback címe:

https://epicblackmetal.blog.hu/api/trackback/id/tr276239413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.