A Pale December

2015.07.04. 19:16

A minap szembetalálkoztam egy elképesztően erős első demóanyaggal, mely mellett nem lehet csak úgy elmenni. Hangsúlyoztam már korábban is, de nem lehet elégszer elmondani, hogy amely bandák legelső anyagai erősek, azokban tényleg hatalmas tehetség lapul. Hát erre lettem figyelmes az A Pale December esetében is.

Nehéz olyan hasonlóan tehetséget ordító legelső demóanyagot mondani, mint ez. Először az Agalloch From Which Of This Oak-ja jutott eszembe, amely szerintem még mindig a valaha készült legelsöprőbb első anyag a zenék történetében. De bátran mondhatom, hogy ez is ott áll közel hozzá.

Na de milyen stílusról is van szó? Lényegében atmoszférikus black egy csepp folkkal és itt-ott néhány melódikus elemmel ötvözve. Szóval a black egyik kiemelkedő alfaja. Nem hiába az, ugyanis aki ebben a körben jót alkot, az tényleg tud valamit. 

Ez az anyag a tavalyi év közepén jelent meg, azóta pedig a két főből (és néha egy vendégénekesből) álló együttes még kettő single anyagot mutatott fel, melyeket szerintem igazán megtarthattak volna egy leendőbeli albumra. Na de ők tudják. Az a kettő dal sem veszít igazából semmit sem a demón felmutatott minőségből. Szóval rendesen feladták maguknak a leckét valami tartalmasabb jövőbeli anyagot illetően. Na meg persze ezzel együtt mi is tűkön ülve várhatunk egy új anyagra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://epicblackmetal.blog.hu/api/trackback/id/tr277595800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása