Arx Atrata - Oblivion

2015.09.06. 13:59

Valahogy így tudnám elképzelni az igazán jóféle modern atmoszférikus blacket. Eltekintve most az itt-ott felbukkanó ambient témáktól.

A legtöbb atmoszférikus blekket játszó újonnan felbukkanó banda/egyemberes projekt általában olyan zenével áll elő, mint pl. az AshbringerAzaz egy monotonitás felé tendáló, nagyon sűrű és összemosódó hangzással, mely nekem nincs épp az ínyemre. Ezzel szemben az Arx Atrata - bár nem mutat olyan hú de nagy eltérést ettől a többségtől - mégis másfajta megközelítéssel áll elő. Néhol bevon ambient próbálkozásokat, és sokkalta gyakoribbak a tempóváltások, kiállások is. Ezeknek köszönhetően mondhatni visszatér az atmospheric black gyökereihez, de ez mégsem mondható el őszintén. Nem, mivel borzasztó erősen ott figyel az a modern hangzás, ami nem kerülheti el az ember figyelmét.

Tehát ez a modern black-megközelítés társul egy - hatalmas idézőjelek között - "old-schoolnak" mondható zenei szemlélettel. Mindez pedig egy merőben új helyet ad az efféle irányoknak. Szóval kíváncsian várom, hátha lesz ennek fejlődése. 

Bár ez az album 2013-ban jelent meg, azonban vannak azért hasonló - progresszívet az atmoszférikussal összemosó - hangzásbeli próbálgatások.

A bejegyzés trackback címe:

https://epicblackmetal.blog.hu/api/trackback/id/tr117764630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása