Avathar

2014.09.11. 10:55

Legújabb epic felfedezésemet teszem most közzé az átlagosnál egy kissé hosszabbra nyúló szünet után. Jelen banda bio- és diszkográfia szempontjából is meglehetős egyediséget mutat. Na de ássuk is bele magunkat a miértek megválaszolásába. A projekt 2000-ben 'alapult', majd 4 évvel később született meg első anyaguk máris egy album formájában. Emögött két ember állt és a 4 év alatt sikerült annyit összeírniuk, hogy szintén 2004-ben egy újabb albumot is kiadtak.

A mai napig nem jelent meg több album tőlük, viszont jópár demo anyagot jelentettek meg. Szám szerint 7-et plusz egy EP-t. Furcsa egy procedúra, de a magyarázat valószínűleg a tagok gyarapodásában rejlik. Ugyanis a két album után - amik még nem igazán nevezhetők vérbeli epic-nek, sőt... - pár emberrel bővült a tagok száma. Így már mondhatni mindenki egy feladatra koncentrálhatott, és az ilyesféle kísérletezgetésekből kaptunk egy kis ízelítőt az első, 2005-ös demo hallgatásakor. Ezek után, mint már mondtam, 6 újabb demo-t és egy EP-t adtak ki önállóan (lemezkiadó nélkül) 2010-ig bezárólag. A tagok gyarapodása folytán pedig már egyértelműen áttértek az epic műfaj művelői közé, méghozzá nem is egy gyérnek mondható dalszerzési képességgel. 2010 óta ugye már 4 év eltelt, és ez a szám reméljük egy újabb album megjelenését jelenti a közeljövőben. Reméljük. Mindenesetre egy nagy hangvételű dologra számítanék.

Addig is hallgassátok őket, fedezzétek fel tehetségüket. Ezen a linken a demo-k többsége megtalálható, de egy kis utánajárással majdnem az egész diszkográfia fellelhető a YouTube-on: https://www.youtube.com/user/666Gage666/videos

Furcsamód a feltöltő albumként tünteti fel a demókat, de sebaj, a zene a lényeg. :)

Szerző: VTX

Szólj hozzá!

Címkék: epic avathar

A bejegyzés trackback címe:

https://epicblackmetal.blog.hu/api/trackback/id/tr326673881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása