Mint ahogy azt szerintem kedves olvasóim is tapasztalhatták, az atmospheric black metal címkével ellátott bandák elég sokszínűek tudnak lenni. Van monotonabb, van természetközelibb, van depresszívebb... mégis mindre az atmospheric jelző van aggatva. Európai viszonylatban Németország egy kiemelt helyet foglal el ebben a stílusban, és ez jelen írásomban sem lesz másképp. 

A banda a már feloszlott Verdunkeln, az album pedig a középső a sorban: Einblick in den Qualenfall.

Van itt minden a depresszív monotonitástól kezdve az epikus gitárszólókig. És már az elején tiszta ezáltal, hogy ebben a stílusban rengeteg lehetőség van a kísérletezgetésre (persze nem annyi, mint a kihasználatlan pszichedelikus black-ben).

Hangulatilag a már korábban bemutatott Beautality-hez és Düsterdraußen-hez tudnám hasonlítani a zenét - pontosabban ezek keverékéhez. Előbbihez talán közelebb áll. Az egészre inkább olyan Dark Doom-os dolgot lehetne rányomni, de azért a vokál és többhelyütt a gitárhangok erősen tiltakoznak ezellen. Jelen albumunk tehát egy olyan hallgatnivaló, mely bár nem ránt le úgy igazán a mélybe, ámbár a hangulatával mégis olyat tud adni, ami igencsak páratlan. A Dark Metal és a Black Metal találkozása ez egyfajta gótikus ködben. Hallgassátok hát.

Az egyemberes projektnek egyébként 3 albuma van, és szinte biztos hogy nem is lesz már több, mivel emberünk öngyilkos lett durván 2 évvel ezelőtt.

A bejegyzés trackback címe:

https://epicblackmetal.blog.hu/api/trackback/id/tr458740470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása