2018 legjobbjai (top 20-11)

2018.12.27. 19:20

Az elmúlt 1-2 hét során összeszedtem az idén megjelent lemezeket, és meg kell mondanom, rendesen megszenvedtem a sorbarendezésükkel. Először 10-es listát akartam, aztán lett belőle 15, majd 20, végül 30. Ez pedig sajnos nem azt jelenti, hogy olyan hú de sok lenne az erős album idén - épp az ellenkezőjét. Azért bővítettem ki 30-ra a listát, mert összességében a lista végén szereplő albumok számomra viszonylag gyengék, de van bennük néhány olyan tulajdonság, ami miatt mégis úgy éreztem, hogy szerepeltetnem kell őket. Értelemszerűen azok az albumok, amik nincsenek a listán, számomra túl gyengék (vagy elmentem mellettük). 

Ez a második lista (20-11. helyezett), az úgymond 'jól szól" kategória.

Továbbá részlegesen szakítok az elmúlt évek hagyományaival, és ezt a 10-es adagot kommentár nélkül közlöm. Az első 10 helyezett kap majd némi magyarázatot. 

_________________

Itt már nehezebb volt a dolgom, mint az előző 10-es adagnál. Hangulatomtól függően igazából hétről hétre 1-2 helyezéssel feljebb, illetve lejjebb pakolgatnám az albumokat. Szóval már csak emiatt se tekintsétek ezt egy monolit dolognak. Simán lehet, hogy fél évvel később pl. a With The End In Mind albumát az első 10 helyezett közé tenném valahova.

 

20.  Wallfahrer - Anthologie Der Abkehr


19.  Gruesome - Twisted Prayers


18.  Vreid - Lifehunger


17.  Ungfell - Mythen Mären, Pestilenz


16.  With The End In Mind - Unraveling; Arising


15.  Hoth - Astral Necromancy


14.  Mournful Congregation - The Incubus Of Karma


13.  Deceased - Ghostly White


12.  Dødsferd - Diseased Remnants Of A Dying World

Itt azért annyit röviden hozzátennék, hogy ha minden dal olyan szinten lenne minőség terén, mint a "Loyal To The Black Oath", akkor ez az album sokkal előkelőbb helyen szerepelne.


11.  Black Fast - Spectre of Ruin

Aki még találkozott az albummal, annak ismerkedésként először a 4. Phantom Am I című dalt ajánlom.

A bejegyzés trackback címe:

https://epicblackmetal.blog.hu/api/trackback/id/tr1814517512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása